skip to Main Content
+40786.218.431 contact@autismus.ro
Terapia Asistată Cu Delfini

Terapia asistată cu delfini

Terapia asistată cu delfini – În anul 2016, Anastasia nu acepta să intre în apă, momentul serii în care trebuia să facem baie devenise un calvar  pentru noi. După primirea diagnosticului de autism, după nopți întregi de căutări pe internet am decis să renunț la servici și să plec în Mexic pentru terapia asistată cu delfini. În aprilie 2016 am ajuns acolo și după o scurtă discuție cu Demian, terapeutul din centru am decis să începem această terapie.

Primele ședințe au fost de nedescris, Anastasia țipa și nu îi permitea terapeutului să o țină în apă. Cu multă iubire și cu atitudinea potrivită, Demian a câștigat încrederea Anastasia și au reușit să lege o prietenie frumoasă. În cele două luni și jumătate cât am stat acolo, Anastasia a beneficiat de 42 de ședințe de terapie. Tot atunci, am deschis  primele discuții despre implicarea mea ca voluntar în centru și la momentul respectiv credeam cu tărie că ne vom întoarce în 2017. Nu a fost posibil să revenim în 2017, am ajuns din nou în centru în septembrie 2018. Demian nu mai era terapeut în acel centru dar antrenorii delfinilor m-au întrebat chiar din prima zi dacă vreau în continuare să mă implic ca voluntar. Astfel a început călătoria mea ca terapeut voluntar lucrând astfel nu doar cu Anastasia dar și cu alți copii.

Anastasia după primele ședințe a început să interacționeze cu cei din jur, încerca să îi atragă în jocurile ei. Dimineața era suficient să îi arăt costumul de neopren și se ridica din pat zâmbind pregătită pentru terapie. În acea perioadă, am auzit-o pentru prima dată strigându-mă : Mama! . Nu pot descrie în cuvinte ce simți ca mamă în astfel de momente, nu pot descrie ce am simțit când, pentru prima dată Anastasia conștientiza cine sunt.

Back To Top