skip to Main Content
+40786.218.431 contact@autismus.ro
Terapia Prin Muzică

Terapia prin muzică

Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereţii, viaţă şi veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenţa ordinii, înălţând sufletul către tot ce este bun, drept şi frumos„. (Platon)

Muzicoterapia are mai multe subcategorii :

  • Meloterapia – terapia care are la bază o melodie
  • Vocaloterapia – terapia care foloseste sunetele emise vocal
  • Sonoterapia – terapia care foloseste sunete speciale.

„Muzicoterapia numită şi meloterapia este o formă de terapie non verbală, benefică pentru menţinerea sănătăţii fizice şi psihice. Se adresează tuturor categoriilor de vârstă, atât pentru dezvoltare personală, cât şi pentru deschiderea unui nou canal de comunicare în cazul persoanelor cu tulburări psihiatrice”, explică, pentru „Adevărul”, psihologul clinician Mihaela Cruceru.

Fenomenul care stă la baza muzicoterapiei se numeşte rezonanţă, între compoziţia vibratorie specială a muzicii şi mintea celui care o ascultă, inducând ascultătorului o stare psihică specială aflată în rezonanţă cu timpul muzicii. Muzica poate acţiona direct asupra stării generale psihice şi mentale, deci, implicit, asupra sistemului imunitar. Scopul terapiei prin muzică este acela de a reduce stresul psiho-fiziologic, durerea, stările psihice negative.

Terapia prin muzică este recomandată atât copiiilor cât si adultilor iar în cadrul terapiilor de grup se poate combina cu dansul.

Instrumentele care pot fi utile în cadrul sesiunilor de terapie prin muzică au prețuri cuprinse între 10 euro ajungând chiar si la câteva mii de euro.

Unele exemple de instrumente pe care noi dorim să le achizitionăm pentru a oferi această terapie sunt:

  • Rain stick pret – între 95 ron si 238 ron în functie de mărime
  • Djembee (tobă africană) pret – între 153 ron si 1300 ron în functie de material si dimensiune
  • Tamburină pret – între 50 ron si 500 ron
  • Handpan pret – între 6700 ron si 12000 ron

Lista poate continua cu multe alte instrumente care pot fi folosite în cadrul sesiunilor de terapie prin muzică.

 

Back To Top