skip to Main Content
+40786.218.431 contact@autismus.ro
Terapie – The Son-Rise Program®

Terapie – The Son-Rise Program®

The Son-Rise Program®- Cursurile necesare învățării The SON RISE® program au început să fie susținute și în Franța. De altfel, primul modul și eu l-am facut tot în Franța unde am întâlnit atât părinți cât și specialiști dornici să învețe această metodă. Modulele II si III le-am facut în campusul lor din Sheffield, Statele Unite; loc în care îmi doresc să mă întorc pentru a continua formarea. Încă de la intrare ești anunțat de faptul că acel loc este” A place for miracles” și chiar așa este. Lăsând la o parte liniștea care te înconjoara acolo, în acel loc se întampla miracole, miracole care nu durează doar 3 zile, miracole care durează o viață întreagă. Dacă uneori ni se pare absurd să traim fără acces la televizor-aceasta fiind și una dintre condițiile programului- vă anunț că viața fără televizor este extrem de frumoasă și liniștită.

Tot personalul din campus este extrem de amabil și primitor, nu ești judecat, nu ești criticat și la fiecare întrebare pe care o adresezi, primești un răspuns calm, liniștit și extrem de motivant. Părinții lui Raun îți devin imediat mentori și te primesc cu brațele deschise. Brynn – una dintre surorile lui Raun, o femeie extraordinară- îți devine soră fără să îți dai seama. Când pleci din campus realizezi că vrei să te întorci cât mai curând.

Cum ne-a schimbat nouă viața? La 180 de grade și în bine…..Chiar când m-am întors după primul modul, în week end am mers la clasele de terapie ABBA și a fost chiar ziua în care am avut exemple de modalitati de lucru cu copii. Pentru mine, a fost traumatizant, atunci am înțeles de ce, cu ceva timp în urmă, Anastasia, după nici trei luni de terapie ABBA a pierdut toate achizițiile făcute după prima sesiune de terapie asistată cu delfini.

The SON RISE PROGRAM® este exact opusul acestei terapii, toată situația este privită din cu totul alt punct de vedere. Am renunțat la cursurile ABBA și m-am focusat pe The SON RISE PROGRAM®. Rezultate??? Au început să apară  într-o perioadă foarte scurtă de timp. Oricum, am luat-o de la 0 pentru că Anastasia devenise din nou acel copil inchis, frustrat, un copil care nu te lăsa să îl atingi, un copil care vroia să fie singur în permanență.

 

Back To Top